3 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır?
Birçok yemeğin olmazsa olmazı olan ve Türk mutfağının vazgeçilmezi olan 3 kişilik pilav tarifi, az kişili aileler için tam ölçüsünde ideal bir tarif. Peki, en güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız, ne lapa ne de kuru olacak ve tam porsiyon çıkacak 3 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Nisan 2022 , Cuma 11:57
En çok sevilen yemeklerin yanına yine en çok sevilen pilav tercih edilir. Az kişilik aileler ise 3 kişilik pilav ve yapılışını merak ediyor. Peki, en güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır? Tam ölçüsünde 3 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
3 KİŞİLİK PİLAV TARİFİ
3 kişilik pilav malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Pirinçleri ıslatmak için
- Ilık su
- Tuz
3 KİŞİLİK PİLAV YAPILIŞI
- Pirinçleri bol su ile yıkayın.
- Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.
- Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
- Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.
- Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
- Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin.
- Son olarak tuzu ekleyin.
- Pilavın kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın.
- Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın.
- Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
- Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın.