6 yapraklı güllaç tarifi ve yapılışı - En güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır?
Özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç tarifi, az porsiyonla yapmak isteyenler için 6 yapraklı güllaç tarifi ile tam ölçü olacak. Peki, en güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır? Hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz 6 yapraklı güllaç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
31 Mart 2022 , Perşembe 12:26
Güllaç yaprakları evde yapılması mümkün fakat oldukça vakit alıyor ve el oyalıyor. Bu nedenle hazır yaprak aldıysanız 6 yapraklı güllaç tarifi tam size göre olacaktır. Peki, en güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz en güzel 6 yapraklı güllaç tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
Haberin Devamı
6 YAPRAKLI GÜLLAÇ TARİFİ
6 yapraklı güllaç malzemeler
- 6 adet güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
6 YAPRAKLI GÜLLAÇ YAPILIŞI
- Öncelikle derin bir tencereye 1,5 litre sütü ve 1,5 su bardağı şekeri alın.
- Tencereyi ocağa alıp altını yakın ve şeker eriyene kadar biraz karıştırıp daha sonra kaynamaya bırakın.
- Kaynayan sütü ocaktan alıp ılıması için kenara ayırın.
- Burada dikkat etmeniz gereken nokta sütün ne sıcak ne soğuk olmaması.
- Eğer süt güllaç yapraklarının üzerine sıcak dökerseniz, güllaç yapraklarınız hamur olur.
- Eğer sütü soğuk dökerseniz güllaç yaprakları sütü çekmez.
- Sütün en iyi sıcaklığı el ılık hali olacaktır.
- Güllacı yapacağınız tepsi yuvarlak ise hiç kırmadan eğer kare ise güllaç yapraklarını biraz kırarak tarifi yapmalısınız.
- El yakmayacak dereceye gelen sütü, güllacı yapacağınız tepsinin dibine 2 kepçe dökün.
- Güllaç yapraklarını yerleştirirken dikkat etmeniz gereken diğer nokta da güllaç yapraklarının parlak kısmının size dönük olması gerektiğidir.
- 2 tane güllaç yaprağını zemine, sütün üzerine koyun.
- Üzerine 1 adet güllaç yaprağı koyup 1 kepçe süt dökün.
- Yarısını tepsiye koyduğunuz güllaç yapraklarının üzerine 1 su bardağı dövülmüş cevizi dökün.
- Üzerine 3 adet güllaç yaprağını koyup sütün kalanını üzerine dökün.
- Servis etmeden önce 1 saat dışarıda 2 saat buzdolabında bekletin ve sütün iyice çektiğinden emin olun.
- İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'