Açma kete tarifi ve yapılışı - En güzel açma kete nasıl yapılır?
Yöresel lezzetlerden birisi olan açma kete tarifi ve yapılışı, tahmin edildiği kadar zor değildir. Özellikle Ramazan ayında sahurların baş tacı olan açma kete tarifi, hem çok lezzetli hem de besleyici bir tarif. Peki, en güzel açma kete nasıl yapılır? Yedikçe yiyeceğiniz açma kete tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
29 Mart 2022 , Salı 17:49
Erzurum yöresine ait meşhur açma kete tarifi, yaparken ayrı yerken ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, açma kete nasıl yapılır? En güzel açma kete tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
AÇMA KETE TARİFİ
Açma kete malzemeler
Hamur için ;
- 1 yumurta
- 1 litre süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Arası için;
- 1 paket tereyağı (250 gram)
- 3 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 yumurta
AÇMA KETE YAPILIŞI
- Açma kete tarifi için önce hamur için maya ile birlikte sıvı malzemeleri karıştırın.
- Ardından tuzu, şekeri, unu ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor.
- Hamur yarım saat dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.
- Bezeleri ince açıp üzerine erittiğiniz yağ karışımını sürün.
- Bu şekilde 3 beze üst üste koyun.
- En üsttekini yağlayın ve rulo yapıyoruz.
- Her 3 bezede bir rulo yapın.
- Yaptığınız ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın.
- Üzeri dümdüz olacak.
- Tepsiye yerleştirin ve yarım saat bekletin.
- Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.