Ağızda dağılan kömbe tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan kömbe nasıl yapılır?
Birçok yörede yapılan kömbe tarifi, ağızda dağılan kıyır kıyır şahane bir kurabiye türü. Peki, ağızda dağılan kömbe nasıl yapılır? Bol baharatlı lezzeti ve enfes görüntüsüyle en güzel ağızda dağılan kömbe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
28 Mart 2022 , Pazartesi 17:43
Görüntüsü ayrı lezzeti ise apayrı güzel olan ağızda dağılan kömbe tarifi, evde yapılması mümkün şahane bir yöresel tarif. Peki, ağızda dağılan kömbe nasıl yapılır? Yöresel lezzet düşkünlerinin tadına doyamayacağı ve yedikçe yiyeceği ağızda dağılan kömbe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
AĞIZDA DAĞILAN KÖMBE TARİFİ
Kömbe malzemeler
Baharatı için:
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 2 tatlı kaşığı damla sakızı
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı un
- 1-2 yemek kaşığı susam
AĞIZDA DAĞILAN KÖMBE YAPILIŞI
- Tereyağını eritip ılınması için bekleyin.
- Un ve susam hariç malzemeleri tereyağıyla karıştırın.
- Ununu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
- Susama batırıp kömbe kalıbına bastırarak şekil verin.
- Hazırladığınız kömbeleri tepsiye dizin.
- Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
- Kömbeleri 25 dakika pişirip soğuyunca servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN