YemekAntep fıstıklı kuru baklava nasıl yapılır? Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Antep fıstıklı kuru baklava nasıl yapılır? Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Antep fıstıklı kuru baklava nasıl yapılır? Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Bayram tatlıların vazgeçilmezi olan Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, akşam yemeklerinden sonra da servis edebileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Antep fıstıklı kuru baklava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yapılışı pratik Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, ister hazır baklavalık yufkayla isterseniz de kendi açtığınız baklavalık yufkayla yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Antep fıstıklı kuru baklava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız Antep fıstıklı kuru baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ANTEP FISTIKLI KURU BAKLAVA TARİFİ

Antep fıstıklı kuru baklava malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg baklavalık sert buğday unu
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 460 g su
  • 10 g deniz tuzu

Yufkaları açmak için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Arası için

  • 300-400 g boz Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 900 g şeker
  • 650 g su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yufka katları arasına ve üstüne sürmek için

  • 1 kg tereyağı (Veya 800 g sade yağ)

ANTEP FISTIKLI KURU BAKLAVA YAPILIŞI

  • Tereyağını orta ateşte erittikten sonra 30 dakika dinlendirin ve ince bir süzgeç yardımıyla üstte biriken sade yağı ayrı bir kabın içine süzün.
  • Un, tuz, yumurta ve suyu geniş bir kapta elinizle karıştırın ve 10 dakika yoğurun.
  • Orta sert bir hamur elde edeceksiniz ve kesinlikle ekstra su ilave etmeyin.
  • Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 3 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  • Şerbet malzemelerini geniş bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 6 dakika daha bu işleme devam edin ve kıvamını alan şerbeti bir sürahiye aktararak oda sıcaklığında beklemeye bırakın.
  • Dinlenmiş hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her parçadan 24-25 adet ağırlıkları yaklaşık 30-35 g olacak şekilde bezeler elde edin.
  • Bezeleri gergin şekilde elinizle düzgün yuvarlaklar haline getirin ve una bulayın.
  • Tüm bezeleri hafif unladığınız tezgahta birbirine değmeyecek şekilde aralıklı dizin ve üstünü streç filmle kapatarak kurumasına engel olun.
  • Bezelerin üstüne nişastalı un karışımından serpin ve bir merdane yardımıyla biraz inceltin.
  • Önceden yağladığınız tepsinin kenarlarına hamur uçlarını bastırarak ve esneterek inceltin.
  • Yufka halini aldıktan sonra her bir yufkayı yine esneterek tepsiye yerleştirin.
  • Her yufkanın üstüne ve özellikle de kenarlarına bir fırçayla yağ sürün.
  • Hamurun ilk parçasından elde ettiğiniz 24-25 bezeyi aynı işlemden geçirerek tepsiye yerleştirin ve çektiğiniz fıstığı tepsiye eşit şekilde yayın.
  • Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açın ve fazla yufkaları tepsinin iç tarafından üste döndürerek bir pizza keseceği yardımı ile alın.
  • Tepsideki baklavayı kestikten sonra kalan ılık sade yağı üstüne gezdirin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırına bekletmeden verin.
  • Yaklaşık 37 dakika fırının kapağını açmadan kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavaya şerbeti dökün ve soğuk servis edin.