Balıkesir'in yöresel lezzeti: Saçaklı mantı tarifi
Balıkesir bölgesinin meşhur lezzetlerinden birisi olan saçaklı mantı tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için saçaklı mantı tarifi arıyor ya da saçaklı mantı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Saçaklı mantı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
18 Ekim 2020 , Pazar 10:02
Tadına bayılacağınız saçaklı mantı tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için saçaklı mantı tarifi arıyor ya da saçaklı mantı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Saçaklı mantı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Haberin Devamı
Saçaklı mantı tarifi
Saçaklı mantı malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet tavuk
- 5 yemek kaşığı tereyağı
Saçaklı mantı yapılışı
Yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!
- Zeynep Koçak'tan 2025 dilek listesi! İlk sıradaki Teoman maddesi güldürdü
- Survivor 2025'e günler kala imaj değiştirdi!