Balkan çöreği nasıl yapılır? Balkan çöreği tarifi, yapılışı, malzemeler
Görüntüsüyle iştahları kabartan Balkan çöreği tarifi, kurutulmuş domates ve peynirle yapılan efsane bir lezzet. Peki, Balkan çöreği nasıl yapılır? Şahane lezzeti ve enfes görüntüsüyle bolca yiyeceğiniz Balkan çöreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
12 Temmuz 2022 , Salı 16:41
Son zamanlarda internette sıkla aratılan Balkan çöreği tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Balkan çöreği nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Balkan çöreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BALKAN ÇÖREĞİ TARİFİ
Balkan çöreği malzemeler
- 4.5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- Tuz
İç harcı için
- Yarım su bardağı kurutulmuş (zeytinyağında yumuşatılmış) domates
- Yarım su bardağı peynir
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Kuru kekik
BALKAN ÇÖREĞİ YAPILIŞI
- Unu derin bir kapta tuz ile karıştırın.
- Ortasını havuz şeklinde açıp maya, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve suyu ilave edip yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalandırın.
- İç harcı için gerekli malzemeleri karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın.
- Elinizin büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açın.
- Ortasına harçtan paylaştırıp kenarlarını parmak genişliğinde kesin.
- Kesik yanlarını ortaya getirip kafes şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp kekik serpin.
- 45 dakika daha mayalanması için bekletin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN