Bayatlamayan ebruli kek tarifi, yapılışı, malzemeler! Ebruli kek nasıl yapılır?
Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ebruli kek tarifi, bayatlamayan şahane bir tarif. Peki, bayatlamayan ebruli kek nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bayatlamayan ebruli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
19 Haziran 2022 , Pazar 15:05
Günlerce tazeliğini koruyan bayatlamayan ebruli kek tarifi, yapılması kolay ve şahne bir lezzet. Peki, bayatlamayan ebruli kek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız bayatlamayan ebruli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
EBRULİ KEK TARİFİ
Ebruli kek malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 2,5 su bardağı un (Elenmiş)
Ayrıca kakaolu harç için;
- 1 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
- Yarım çay bardağı süt
- Bardak ölçüm 250 ml
EBRULİ KEK YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar mikserle 4-5 dakika çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ilave edip, bir iki tur daha çırpın.
- Elenmiş unu, kabartma tozlarını ve vanilyayı ilave edip, un karışana kadar çırpın.
- Başka bir derin kabın içine hazırlanan kekten birazcık ayırın(Bir kase kadar).
- Az olan kek harcına kakao ve yarım çay bardağı sütü ilave edip, iyice karıştırın.
- Büyük bir borcama iki, üç yemek kaşığı kadar sıvı yağı fırçayla sürüp, sade kek harcını tepsiye boşaltıp yayın, üzerine kakaolu harcı rastgele gezdirin.
- Bir kürdan yardımıyla tepsideki harçları daireler şeklinde karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- İlk 30-35 dakika fırının kapağını hiç açmayın.
BUNLARI DA OKUYUN