Bayatlamayan poğaça tarifi ve yapılışı: Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Tadına doyamayacağınız ve raf ömrünü uzun süre koruyan bayatlamayan poğaça tarifi birçok kişinin en sevdiği tarif. Misafiri hiç eksik olmayanlar bayatlamayan poğaça nasıl yapılır merak ediyor. Peki, kaç dakikada pişer? Enfes lezzeti ve uzun süre bayatlamayan poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Her lokmasını ayrı seveceğiniz bayatlamayan poğaça tarifi enfes bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için bayatlamayan poğaça tarifi arıyor ya da bayatlamayan poğaça nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Bayatlamayan poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ
Bayatlamayan poğaça malzemeleri
- 2 tane yumurta (bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırın)
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
- Beyaz peynir
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Bayatlamayan poğaça yapılışı
Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bez ile örtüm yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın. Ortasına bir miktar peynir koyup yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine mayasız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!