Beykoz kebabı nasıl yapılır? Beykoz kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler
Marmara Bölgesi'nde sıklıkla karşılaşılan Beykoz kebabı tarifi, adını İstanbul'un Beykoz ilçesinden alan enfes bir lezzet. Peki, Beykoz kebabı nasıl yapılır? Tavuk, patlıcan, patates ve kaşar peynirin enfes lezzetlerinin birleştiği ve şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz Beykoz kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
03 Ağustos 2022 , Çarşamba 11:30
Akşam yemeğinde farklı lezzetler denemek isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olan Beykoz kebabı tarifi, kolayca hazırlanan müthiş bir yemek. Peki, Beykoz kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Beykoz kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BEYKOZ KEBABI TARİFİ
Beykoz kebabı malzemeler
- 3 kemiksiz tavuk but
- 4 orta boy patlıcan
- 1 orta boy soğan
- 1 çarliston biber
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tavukları sotelemek için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Püre için:
- 2 orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Sos için:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
BEYKOZ KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyun, çok derin olmayan çizik atın ve karınlarını açın.
- Kızdırdığınız sıvı yağda çevirerek kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alın, zeytinyağını ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Biberi ince doğrayın ve soğanlara ilave edin.
- Tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayıp soğanlara ekleyin.
- Ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırarak tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
- Patatesleri haşlayın ve ezin.
- Bir tavaya alıp üzerine süt ve tereyağını ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin, tuzla tatlandırın.
- Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin.
- Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın.
- Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin.
- Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin.
- Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Hadise'nin ayna pozu sosyal medyada bomba etkisi yarattı!
- Türkan Şoray, Selim İleri'nin ölümüyle kahroldu! 'Hayatımda bir boşluk oluştu'
- Usta sanatçıdan korkutan haber! Edip Akbayram entübe edildi
- Kerimcan Durmaz'ın tutukluluğuna itiraz edildi
- Arka Sokaklar yine çok konuşulacak: Evlat acısı başka bir şey