Beze nasıl yapılır? Beze tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Ağızda dağılan ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bezeler yapmak tahmin edilenden çok daha kolay. Az malzemeyle evde hazırlayabileceğiniz beze tarifi favori lezzetiniz olacak. Peki, evde beze nasıl yapılır? Bir diğer adıyla mereng olarak bilinen beze tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
27 Haziran 2022 , Pazartesi 12:43
7'den 70'e herkesin severek yiyeceği beze tarifi, 3 malzemeyle yapılan enfes bir lezzet. Peki, evde beze nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız beze tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BEZE TARİFİ
Beze malzemeler
- 2 yumurta ak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay bardağı pudra şekeri
BEZE YAPILIŞI
- Yumurta akları ve tuzu çırpın, köpürmeye başlayınca azar azar pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Katı ve parlak (tıraş köpüğü kıvamında olmalı) kıvam alana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın. (10 dakika kadar)
- Ters çevirdiğinizde akmayan bir kıvam olmalı.
- Sıkma poşetinin içine koyarak, yıldız üç ile yağlı kağıda, istediğiniz büyüklükte sıkın.
- 90 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1 saat 10-15 dakika kontrollü pişirin. (Fırına göre bu süre değişebilir)
- Fırından çıkınca ellemeyip, soğuyunca yerinden kaldırın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te 3. eleme adayı belli oldu! Yarışmada kıran kırana mücadele
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)