Biryani nasıl yapılır? MasterChef Biryani tarifi, yapılışı, malzemeler
TV8'in sevilen yarışması MasterChef'de yarışmacılar bu akşam Biryani tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler tadına doyum olmayan Biryani tarifi araştırıyor. Peki, Biryani nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Biryani tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
26 Temmuz 2023 , Çarşamba 22:01
Basmati pirinç kullanılarak yapılan Biryani tarifi, tavukla yapılan enfes bir lezzet. Peki, Biryani nasıl yapılır? Bol baharatlı Biryani tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BİRYANİ TARİFİ
Biryani malzemeler
- 1 kg basmati pirinç
- 12 parça tavuk budu
- 1 soğan
- 2 domates
- Yarım tatlı kaşığı garam masala
- Yarım tatlı kaşığı Hint safranı
- 1.5 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 4 diş sarımsak
- 1 çay fincanı ayçiçek yağı
- 2 çay fincanı sıcak su
- Tuz
- 3-4 kakule
- 5-6 karanfil
- 1-2 tane karabiber
BİRYANİ YAPILIŞI
- Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın.
- Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun.
- Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin.
- 5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın.
- Üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'
- Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş kaç yaşında, hangi dizide oynuyor, sevgilisi var mı? Mina Demirtaş'ın boyu kaç, kaç kilo?