YemekBol biberli fırında tavuk nasıl yapılır? Izgara tadında sebzeli fırında tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Bol biberli fırında tavuk nasıl yapılır? Izgara tadında sebzeli fırında tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Bol biberli fırında tavuk nasıl yapılır? Izgara tadında sebzeli fırında tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bol biberli ızgara tadında sebzeli fırında tavuk tarifi, hem kolay yapabileceğiniz hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, sebzeli fırında tavuk nasıl yapılır? Herkesin çok seveceği ve yemeye doyamayacağınız sebzeli fırında tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İçerisinde bolca biber, soğan, patates olan sebzeli fırında tavuk tarifi, birçok kişinin severek yiyeceği bir lezzet. Peki, sebzeli fırında tavuk nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız sebzeli fırında tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SEBZELİ FIRINDA TAVUK TARİFİ

Sebzeli fırında tavuk malzemeler

  • 1 kilo kadar parçalanmış tavuk
  • Ya da 8 tavuk incik
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet sivri biber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 su bardağı su

SEBZELİ FIRINDA TAVUK YAPILIŞI

  • Tavuk but halindeyse ikiye ayırın. Eğer tavuk baget kullanacaksanız gerek yok.
  • Geniş bir borcama alın.
  • Patatesleri soyup elma dilim şeklinde kesin.
  • Sebzeleri de uzunlamasına kesin.
  • Hepsini borcama alın, üzerine yağı gezdirin ve bir eldiven yardımıyla yağı biraz yedirin.
  • Ayrı bir kapta salçaları su ile ezin ve baharatları ekleyin.
  • Güzelce karıştırın.
  • Tavuk ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  • El ile güzelce karıştırın ve sosu her yerine yedirin. Bir fırın kağıdını ıslatın.
  • El ile suyunu biraz sıkıp borcamın üzerini kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50 dakikası üstü kapalı son 10 dakikası üstü açık olarak pişirin

NOT: Dakika ayarı fırına göre değişiklik gösterebilir.