YemekBostancı güveci nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bostancı güveci tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Bostancı güveci nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bostancı güveci tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Bostancı güveci nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bostancı güveci tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler bostancı güveci tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette bostancı güveci tarifi araştırıyor. Peki, bostancı güveci nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bostancı güveci tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bostancı güveci tarifi, evde yapabileceğiniz şahane tariflerden birisi. Peki, bostancı güveci nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız bostancı güveci tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

BOSTANCI GÜVECİ MALZEMELERİ

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tane patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 20 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 fincan bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

BOSTANCI GÜVECİ YAPILIŞI

  • Soğanları soyun ve yemeklik doğrayın.
  • Kabukları soyulmuş patates, patlıcan ve domatesi küp küp doğrayın.
  • Yeşil ve kırmızı biberi diğer sebzelere uygun ebatlarda doğrayın.
  • Geniş bir tencerenin içine sıvıyağ ve tereyağı koyarak ısıtın.
  • Soğanların kokusu çıkana kadar kavrun.
  • Üzerine kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan etlerin üzerine sırasıyla patlıcan, patates ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ardından domatesleri, bezelye, sarımsak, baharatlar ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Bir süre kavurduktan sonra ocaktan alarak karışımı güveç kaplarına paylaştırın.
  • Güveç kebabının sosu için domates salçası ve biber salçasını bir kasenin içine aldıktan sonra üzerine sıcak su ekleyin.
  • Salçaları sıcak su ile açın ve güveçlere paylaştırın.
  • Önceden 200-250 derece ısıtılmış fırında güveçleri fırınlayın. Yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!