Buğday salatası nasıl yapılır? Buğday salatası tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
İster ara öğün olarak isterseniz de yemeklerin yanına aperatif olarak servis edebileceğiniz buğday salatası tarifi, tadına doyamayacağınız şahane bir lezzet. Peki, buğday salatası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız buğday salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Mart 2022 , Salı 11:59
Kaşık kaşık yiyeceğiniz ve hiç rahatsız olmayacağınız buğday salatası tarifi, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle nefis bir tarif. Peki, buğday salatası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız buğday salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BUĞDAY SALATASI TARİFİ
Buğday salatası malzemeler
- 2 su bardağı pişmiş buğday
- 4 adet taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 kapya biber
- Yarım su bardağı konserve mısır
- Nar arzuya göre
- 1 küçük alabaş turp
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik zeytin yağ
- Yarım limon
- Tuz
- Nar ekşisi
- Bardak ölçüsü 200 ml
BUĞDAY SALATASI YAPILIŞI
- İki su bardağı buğdayı akşamdan ıslatın, sabah sarı suyu çıkana kadar yıkayıp, düdüklüye koyup üzerini dört parmak geçene kadar ılık su koyun.
- Düdüklüde 25 dakika pişirin.
- Daha sonra pişen buğdayı süzgüye alıp üzerine biraz su tutun, soğuduktan sonra derin bir kabın içine alın.
- Önceden yıkayıp, hazırlanan yeşillikleri ince ince kesip, buğdaya ilave edin.
- Mısırı ilave edin, kapya biberi ilave edin, turpu küçük küp küp kesin, dilerseniz nar koyabilirsiniz.
- Limon, zeytinyağı, tuz bunları kendi damak zevkinize göre siz ayarlayın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)
- Hadise yeni aşkıyla poz verdi! Eski eşinin hamlesi şaşkına çevirdi