VİŞNE KOMPOSTOSU TARİFİ
Vişne kompostosu malzemeler
- 750 gr kadar vişne
- Her bir yarım kiloluk kavanoz için 2 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar su
- 2 adet yarım kiloluk cam kavanoz
- 2 adet yeni kavanoz kapağı
VİŞNE KOMPOSTOSU YAPILIŞI
- Vişneleri sapından ayıklayıp, yıkayın.
- Kavanozlara yerleştirin. Ağız kısmından 1 parmak boşluk kalmalı.
- Her bir kavanoza 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
- Üzerine, yine ağız kısmından 1 parmak boşluk kalacak şekilde içme suyu ilave edin.
- Yeni kapak ile kavanozları sıkıca kapatın.
- Kavanozları derin tencereye alın.
- Kapakları tencerenin tabanına gelmeli. Yani ters şekilde yerleştirin.
- Tencerenin yarısını geçecek kadar ılık su ekleyin.
- 15 dakika boyunca kompostoyu kaynatın.
- Kaynayan kompostoları dikkatlice alın ve tekrar kapaklarını sıkıp ters şekilde koyun.
- Üzerini örtüp,1 gece boyunca bekletin.
- Ertesi gün güneş görmeyen ortamda muhafaza edebilirsiniz.
- Tüm kış boyunca tazecik kalacaktır.
- Vişne kompostosunu tüketeceğiniz zaman su ve şekeri damak zevkinize göre ilave edin.
Not: Vaktiniz çok yoksa 6 - 7 saat bekletmeniz de yetecektir.