Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, biber dolması tarifi, gavurdağı salata tarifi, kiraz soslu vanilyalı cheesecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Yarım kg dolmalık biberHer biber için 1 yemek kaşığı pirinç1 adet soğan1 yemek kaşığı salçaMaydanoz2-3 adet domatesKarabiberTuzNaneSıvı yağ-ZeytinyağıBİBER DOLMASI YAPILIŞIDolmalık biberlerimizi temizleyelim.Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.İçini yemek harcında kullanabiliriz.Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim. Gavurdağı salatası malzemeler4 adet büyük boy domates1 adet büyük boy kuru soğan4 adet orta boy yeşil sivri biber2 adet orta boy salatalık100 gram ceviz içi1/2 demet maydanoz6 yemek kaşığı zeytinyağı4 yemek kaşığı nar ekşisi1 tatlı kaşığı sumak1/4 çay kaşığı tuzGAVURDAĞI SALATASI YAPILIŞIKabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.Bol suda yıkadığınız salatalıkları tercihen kabuklarını soymadan tavla zarı büyüklüğünde kesin.Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın.Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.Salatanın olmazsa olmazı tüm malzemenin olabildiğince küçük doğranmış olması.Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın.Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın.Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin. Kiraz soslu vanilyalı cheesecake malzemelerTabanı için2 paket yulaflı bisküvi1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tarçınÜzeri için2 su bardağı süzme yoğurt400 g labne peyniri1 yumurta1 yemek kaşığı un8 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı vanilya esansıKiraz sosu için250 g kiraz2 yemek kaşığı şeker1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı mısır nişastasıÜzeri içinİri çekilmiş Antep fıstığıKİRAZ SOSLU VANİLYALI CHEESECAKE YAPILIŞITabanı için bisküviyi un haline gelinceye kadar rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın.Erittiğiniz tereyağı ve tarçını ilave edip yoğurun.Harcı 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.Kalıbı buzluğa alıp iyice soğutun.Üzeri için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın.Soğumuş olan bisküvi tabanın üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirin.Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın.Kiraz sosunu hazırlamak için kirazların çekirdeklerini ayıklayıp iri parçalar halinde doğrayın ve bir sos tenceresine alın.Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip pişirin.Ocaktan almadan önce mısır nişastasını çok az soğuk su ile inceltip sosa ekleyin.Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.Sos koyulaştıktan sonra kenara alıp soğutun.Soğuyan sosu cheesecake’inizin üzerine döküp birkaç saat buzdolabında bekletin.İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.