Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, bezelye yemeği tarifi, şehriyeli bulgur tarifi, tahinli kuru baklava tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Bezelye yemeği malzemeler2 büyük boy patates1 büyük boy havuç1 kilo ayıklanmış bezelye2 küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası2,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber2,5 su bardağı sıcak suSıvı yağBEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞITencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur. Patates ve havuçlar küp küp doğranır.Soğan kavrulduğunda salça eklenir. 1 - 2 dakika salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir. Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Tahinli kuru baklava malzemeler21 adet hazır baklavalık yufkaYarım kase kadar toz şeker100 gram tahin1 kase çekilmiş ceviz100 gram tereyağı veya margarinYarım çay bardağı sıvı yağTAHİNLİ KURU BAKLAVA YAPILIŞIÖncelikle hazır baklavalık yufka çok kolay kuruduğu için mutlaka nemli bir bez hazırlayın ve paketi açtıktan sonra yufkaların üzerine nemli bir bezle örtün.Margarin veya tereyağını eritin üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.İlk baklavalık yufkayı tezgaha serin üzerini 1-2 yemek kaşığı kadar margarin ve sıvı yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.2 yufkayı diğerinin üzerine serin ve tekrar yağ karışımından sürün.3 yufkayı da diğerlerinin üzerine alın.Yufkaya tahin sürün.Tahini çok fazla bol sürerseniz tatlı ağırlaşabilir.Tahin yufkanın hemen hemen her yerini çok fazla olmadan sürdükten sonra arzu ettiğiniz kadar çekilmiş ceviz ve yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri her tarafa eşit bir şekilde serpiştirin.Yufkanın kısa kenarından sarın.Rulo şeklinde getirdikten sonra ikişer parmak aralıklarla baklavayı dilimleyin.Hamur bitene kadar 3er katlı olacak şekilde hazırlayın ve dilimleyin.Yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine hepsini dizin.180 derecelik alt üst ayar önceden ısıtılmış, fırında baklavaları pişirin.Dilerseniz kuru baklava soğuduktan sonra dondurucu için uygun kaplara yerleştirip ağzını sıkıca kapatıp da dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.Tahinsiz bir şekilde de fındık veya cevizle de yapabilirsiniz.