Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı düğün çorbası tarifi, etli mütebbel tarifi, soteli çanak tarifi, limonlu çatlak kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Düğün çorbası malzemeler2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın.Pişen eti ve suyunu birleştirin.Hazırladığınız bulamaçı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin.Terbiyesini yapıp ekleyin.Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Etli mütebbel malzemeler250 gram kuşbaşı et4 patlıcan2 diş sarımsak1 limonun suyu1 tatlı kaşığı nar ekşisi3 yemek kaşığı tahinTuzNar taneleri1 küçük paket dolmalık fıstıkETLİ MÜTEBBEL YAPILIŞISivri bir bıçak yardımı ile patlıcanlarda delikler açın.Fırın tepsisine yerleştirip yumuşayana kadar, arada bir çevirerek közleyin.Bu arada etleri kavurma yapın.Patlıcanları soğuk suyun içine daldırın.15 saniye sonra çıkartıp uzunlamasına yarın ve dikkatlice içini çıkartın.Patlıcan içini çatalla ezerek püre haline getirin.Havanda ezilmiş sarımsağı, tahini, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin.Tuzunu de ekleyip karıştırın.Tahinli patlıcanı servis tabağına yerleştirin.Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, nar taneleri ve yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.Kavrulmuş etleri üzerine ekleyin. Soteli çanak malzemeler3 tane patatesSos için;Yarım çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biberİç harç için;1 soğan1 parça tavuk göğsü1 kırmızı biber1 yeşil biber2 diş sarımsak1 domates1 tatlı kaşığı salçaKarabiber, pul biber, tuzBeşamel sos için;1 su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağıTuz, karabiberÜzerine kaşarSOTELİ ÇANAK YAPILIŞISoyulan patatesler ortadan ikiye ayrılır, orta kısımları çay kaşığı ile oyulur.Sos malzemeleri karıştırılıp patatesin her yerine sürülüp patatesleri borcama dizip 200 derece önceden ısınmış fırında kızartın.Bu arada soğanları, biberleri, tavuğu, domatesleri, sarımsağı sırası ile doğrayıp tek tek kavurun.Kavrulan iç harcın üzerine salça ve baharatlarda eklenip kavurup altını kapatın.Fırından alınan patateslerin içini harç ile doldurun.Bir tavaya tereyağı ile un alınıp kavrulur, kavrulan unun üzerine süt eklenip karıştırılıp kaynayıncaya kadar pişirilir.Pişen beşamel sosa tuz ve karabiber eklenip patateslerin üzerine eklenir, kaşarları da ekleyip fırına verin.Kaşarlar kızardığında yemek hazır. Limonlu çatlak kurabiye malzemeler2 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı pudra şekeri5 yemek kaşığı toz şeker1 limon kabuğu rendesiYarım limon suyu1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı unÜzeri için:1 su bardağı pudra şekeriLİMONLU ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞIKaba un hariç tüm malzemeleri koyun ve bir mikser yardımı ile karıştırın.Sonrasında karışıma unu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.Hamur yumuşak, ele yapışan bir kıvamda olacak.Hazır olan hamurun üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın ve en az yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamuru cevizden biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.