Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı fasulye çorbası tarifi, ıspanak nazik tarifi, havuç ve pancar tarator tarifi, muhallebili fıstıklı baklava tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Fasulye çorbası malzemeler250 gram kuru fasulye1 orta boy soğan1 diş sarımsak1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)4 sap kereviz2 ince sap pırasa2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı4 orta boy domates1 tatlı kaşığı tuzFASULYE ÇORBASI YAPILIŞIFasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın. Ispanak nazik malzemeler1 kilo ıspanakYarım kilo patlıcan3 büyük boy kuru soğan6 diş sarımsak4 çorba kaşığı süzme yoğurt1 su bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağı3 yeşil biber1 büyük boy domatesYarım kilo satır kıymasıTuz - karabiber - kimyon - kırmızı pul biber1 su bardağı eski kaşar rendesi1 yemek kaşığı biber salçasıZeytinyağıISPANAK NAZİK YAPILIŞIBu yemek 3 aşamada yapılıyor.Önce ıspanaklardan başlayın.2 kuru soğanı jülyen (piyaz) şeklinde kesin. Ispanakları el ile küçük parçalara bölün.Bir wok tavada zeytinyağını hafif kızdırıp soğanları soteleyin.Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber de ekleyin.Soğanlar pembeleşince ıspanakları ekleyin ve kavurun.Ispanaklar kavrulunca oval bir borcama koyun.Sıra patlıcanlarda;Patlıcanları közleyip iyi bir şef bıçağı ile ince ince kıyın.Yine tavada zeytinyağını ısıtıp patlıcanları ekleyin ve çevirin.Biraz çevirdikten sonra sütü yavaş yavaş ekleyip yedirin ve tereyağını ekleyin.Yağ eriyip, patlıcanlar sütü çektiğinde peyniri ekleyin.Bir iki çevirip ateşten alın ve ıspanaklara ekleyip karıştırın.Bu karışıma süzme yoğurt ve 3 diş ezilmiş sarımsak da ekleyip iyice karıştırın.Nazik yapılışı:Önce domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesin.1 soğanı yemeklik kesin.Yine tavada biraz sıvıyağ kızdırın ve soğanları soteleyin.Bir yandan da biberleri halka halka kesip soğanlara ekleyin ve bir süre daha kavurun.Küçük 3 diş sarımsak ekleyip çevirmeye devam edin ve kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu bırakınca salçayı ekleyip karıştırın.Kıyma suyunu çekince de domatesleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.Eğer tavadaki karışım kuru olursa yarım bardak ılık su ekleyebilirsiniz.Hazırlanan yoğurtlu, patlıcanlı, ıspanaklı karışımın üzerine salçalı kıymayı da ekleyin. Havuç ve pancar tarator malzemeler1 kilo pancar3 tane havuç1 büyük kase süzme yoğurt veya suyu alınmış katı yoğurt2 diş sarımsak1 şeker kaşığı tuz4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı2 su bardağı suHAVUÇ VE PANCAR TARATOR YAPILIŞIÖnce pancarları 4 de bölüp, suyunu koyup, yumuşayıncaya kadar haşlamaya koyun.Havuçları da rendeleyip, 2 kaşık sıvı yağ koyup, tavada bir dakika kadar kavurun.Haşlanan pancarları rendeleyin, onları da havuç gibi 2 kaşık sıvı yağ koyup tavada bir dakika kadar kavurun.Diğer bir tarafta yoğurda sarımsağını tuzunu koyup, iyice karıştırın.Soğuyan pancarı ve havuca yoğurdunu ekleyip, karıştırın iyice karıştırın.Servis tabağına istediğiniz şekilde önce havucunu sonra pancarını isterseniz de önce pancar sonra havuç koyup, zeytinyağı ve cevizle süsleyip, servis yapın. Muhallebili fıstıklı baklava malzemelerYarım paket baklava yufkası1.5 su bardağı süt1 paket vanilya2 yemek kaşığı toz şeker1 yumurta2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı irmik60 gr tereyağıŞerbeti için2 su bardağı su2 su bardağı tozşekerYarım limonun suyuÜzeri içinToz antep fıstığıMUHALLEBİLİ FISTIKLI BAKLAVA YAPILIŞILezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz muhallebili baklava tatlısında.Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Soğumaya bırakın.3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın.Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün.180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün.Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.