Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, Beykoz kebabı tarifi, peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. Beykoz kebabı malzemeler3 kemiksiz tavuk but4 orta boy patlıcan1 orta boy soğan1 çarliston biberTuzKarabiberKızartmak için:Yarım su bardağı sıvı yağTavukları sotelemek için:4 yemek kaşığı zeytinyağıPüre için:2 orta boy patates1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağıTuzSos için:1 su bardağı su1 yemek kaşığı salçaÜzeri için:Kaşar peyniri rendesiBEYKOZ KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları alacalı soyun, çok derin olmayan çizik atın ve karınlarını açın.Kızdırdığınız sıvı yağda çevirerek kızartın.Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alın, zeytinyağını ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.Biberi ince doğrayın ve soğanlara ilave edin.Tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayıp soğanlara ekleyin.Ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.Tuz ve karabiber ile tatlandırarak tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.Patatesleri haşlayın ve ezin.Bir tavaya alıp üzerine süt ve tereyağını ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin, tuzla tatlandırın.Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin.Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın.Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin.Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin.Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Peynirli ve sarımsaklı fırın patates malzemeler3 tane orta boy haşlanmış patates3 çorba kaşığı dolu dolu un2 çorba kaşığı dolu dolu nişastaTuzKarabiberPul biber1 tatlı kaşığı kabartma tozuÜzeri sürmek için;2 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı dolusu tereyağı2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsakEn üstüne;1,5 su bardağı kaşarPEYNİRLİ VE SARIMSAKLI FIRIN PATATES YAPILIŞIHaşlamış patatesleri soyup, ezin.İçine un, nişasta, baharatları, kabartma tozunu ekleyip, el ile yoğurup küçük boy borcama yağlı kağıt serip, patatesi yayın.Üzerine sürmek için tereyağı ve sıvı yağı sos tavasına alıp salçayı birkaç dakika kavurup, ateşten alıp, sarımsağı ekleyin, patateslerin üzerine sürün.Isınmış 180 derecelik turbo ayarda 20 dakika pişirip, fırından alıp, kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına verin.Kaşar kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis edin. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.