Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı düğün çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, mor lahana salatası tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Düğün çorbası malzemeler2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın.Pişen eti ve suyunu birleştirin.Hazırladığınız bulamaçı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin.Terbiyesini yapıp ekleyin.Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Kirde kebabı malzemeler500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana eti de kullanılabilir.)1 adet büyük boy soğan2 adet domates1 yemek kaşığı salçaSıvıyağKarabiberTuz5 adet lavaşÜzeri için;YoğurtEt marinasyonu için;1 adet soğan suyu1 çay bardağı süt1 adet defne yaprağıBirkaç dal taze kekik(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)KİRDE KEBABI YAPILIŞITava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dakika daha kavrulur ve altı kapatılır.Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.