Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, fırında soslu köfte tarifi, labneli makarna tarifi, gazete baklavası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli mercimek çorbası malzemeler2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet kuru soğan1 su bardağı kırmızı mercimek6 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberTerbiyesi için:1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 tatlı kaşığı unÜzeri için:1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberTERBİYELİ MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIKuru soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırın.Soğanları bu yağda kavurmaya başlayın.Bu esnada mercimekleri bol suyla yıkayın ve soğanlara ilave edin.Suyunu da ekleyip mercimekleri 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.Mercimekler yumuşayınca çorbayı blender’dan geçirin.İçine baharatları ilave edip ocağın altını kısın.Yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve unu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Sıcak çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbaya ilave edin.İyice karıştırıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Çorbayı kaselere bölüştürün.Tereyağını kızdırıp pul biberi yağda çevirin.Çorbaların üzerine biberli yağı gezdirip sıcak servis edin. Fırında soslu köfte malzemelerKöfte için;Yarım kilo kıymaYarım bayat ekmek1 adet yumurta1 adet soğan2 diş sarımsak1 tutam maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1/2 (yarım) çay kaşığı kimyonDiğer malzemeler;2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı3 orta boy patates2 köy biberiSos için;2 orta boy domates1 tatlı kaşığı kadar biber salçası2 çay bardağı suFIRINDA SOSLU KÖFTE YAPILIŞIBayat ekmekleri kabuklarını bıçakla alıp, poşetleyip, dondurucuya atın köfte yaparken çıkarıp, ılık suda bekletin. Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp, kıymaya katın galeta unu yerine kullanılabilir. Yoksa galeta unu kullanabilirsiniz.Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin kolay çekmek için bir parça kıymayı ekleyebilirsiniz.Maydanozu doğrayıp baharatları da katıp, tüm köfte malzemesini iyice yoğurun.Fırın tepsisine fırın kağıdını yerleştirip köfteleri şekillendirip dizin.Patatesi elma dilimi doğrayıp köftelerin arasına dizin.Üzerine zeytin yağını gezdirip 200 derece fırına verin 25 dakika hafif pişirin.Fırında köfte ön pişirmedeyken sosu ve biberleri hazırlayın.Domatesleri rondodan geçirin, üzerine biber salçasını ve 2 çay bardağı suyu ekleyin, biberleri temizleyip, dilimleyin.Tepsiyi fırından çıkarıp, biberleri ve sosunu ekleyip, yeniden fırına verin 25 dakika sonra ızgarayı açıp 1-2 dakika kadar üzerini kızartın. Labneli makarna malzemelerMakarna için;1 paket makarna1,5-2 litre su1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet domates1 adet kuru soğan1 adet biber (Sarı, kırmızı veya yeşil fark etmez )1 diş sarımsak2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı vegeta veya 1/2 (yarım) tatlı k. tuzKarabiberSebzeler piştikten sonra;1 paket labne ( 175-200 gram arası )100 ml. az yağlı krema1 tatlı kaşığı kuru fesleğenÜzerine serpmek için;Rendelenmiş parmesanLABNELİ MAKARNA YAPILIŞIÖncelikle sebzeleri güzelce yıkayın.Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.Sebzeleri kabaca dörde bölün, sarımsağı bıçak ile ezin.Küçük tepsiye alın ve üzerlerine vegetayı (veya tuz ), zeytinyağını ve karabiberi gezdirin.Eli ile harmanlayın.Sebzeleri pişirmek için ister 180 derecede airfryer isterseniz de 180 derece fanlı fırında pişirin.Sebzeler pişerken makarnayı 8 - 10 dakika kaynar suda haşlayın.Makarna haşlandıktan sonra sıvı yağ ile karıştırın.Sebzeler pişince fırında çıkarın ve derin bir kaba aktarıp karıştırın.Kabaca karıştırdıktan sonra labneyi ve kremayı ilave edip, tekrar karıştırın.Servise hazır.Dilerseniz sosu komple pişmiş makarna ile karıştırın veya servis tabağa alınan makarnanın üzerine porsiyon olarak gezdirin.Üzerine isterseniz permesan ekleyip servis edin. Gazete baklavası malzemelerHamuru için5 su bardağı un2 yumurta1 paket kabartma tozu1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı doğal maden suyu1 çay bardağı eritilmiş tereyağı1 tatlı kaşığı sirke¼ limonun suyuŞerbeti için4 su bardağı toz şeker4 bardak suİç harcı için1 su bardağı ceviz içiAçmak içinNişastaÜzeri için150 g tereyağı1 çay bardağı Antep fıstığıGAZETE BAKLAVASI YAPILIŞIBaklava hamuru için, un, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, maden suyu ve eritilmiş tereyağı, sirke ve limon suyunu geniş bir karıştırma kabına alın.Tüm malzeme iyice yoğurun. Hamur bezelere ayırıp unlanmış tezgaha alın.Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alarak kaynatın.Dinlenen hamurları aralarına nişasta serperek incecik açın.Açtığınız yufkaları oklavaya sarıp büzün.Büyükçe bir kağıdın üzerine açarak oklavadan ayırın.Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kağıdın üzerine yerleştirin.Kağıdın üzerinde dinlenen yufkanın üzerine ceviz serpin.Kağıdı iki ucundan tutarak kaldırın ve yufkanın sarılmasını sağlayın.Üçer cm arayla dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk bırakmadan yerleştirin.Tereyağını eritin.Üzerindeki köpüğü alıp tepsideki baklavaların üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.