Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, tavuk şiş tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, profiterol tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Tavada tavuk şiş malzemeler600 gram tavuk göğsüYarım çay bardağı zeytinyağıYarım rende soğanYarım çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekikTuz1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biberSıvı yağ (kızartmak için)Servis için;LavaşDomatesBiberTAVADA TAVUK ŞİŞ YAPILIŞITavada tavuk şiş yapmak için öncelikle tavuğu küp küp doğrayın.Ardından marinesi için uygun bir kaba rendelenmiş soğan, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu alarak karıştırın.Doğranan tavukları sosa alın ve karıştırın.Marine olmaları için üzerini streçleyin ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.Sürenin sonunda dinlenen tavukları alın ve aralarına tercihe bağlı kırmızı ve yeşil biberde ekleyerek çöp şişlere geçirin.Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.Dizme işlemi bittikten sonra çöp şişleri kızdırılan yapışmaz tavaya alın ve arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.Bu aşamada çok sık dizilmemesi tavukların her yerinin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.Tavukların hepsi piştikten sonra servis esnasında kullanmak üzere ortadan bölünen domates veya biberleri de tavada kızartabilirsiniz.Lavaşı da tavada ısıtın ve tabağa alın.Üzerine tavuk şişleri ve kızartılan domates biberleri de ekleyerek servis edin. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Profiterol malzemelerProfiterol hamuru için:1 su bardağı un1 su bardağı su3 adet büyük yumurta1/ 2 paket margarinProfiterol kreması için:3 yemek kaşığı un500 ml. süt1 paket vanilin1 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şekerÇikolata sosu için:200 gram krema220 gram bitter çikolataPROFİTEROL YAPILIŞIProfiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin. Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin. Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın. Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun. Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın. Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın. Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin. Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin. Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralarında boşluk bırakın.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin. Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın. Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın. Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın. İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.