'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (18 Mayıs 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, fırında makarna tarifi, havuç tarator tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, fırında makarna tarifi, havuç tarator tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

UN ÇORBASI TARİFİ
Un çorbası malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağından biraz az
- 4 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.
- Unun rengini dönene kadar kavurun.
- 4 su bardağı soğuk su ekleyin.
- Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur.
- Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır.
- Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.
- Çorba hazır.
- Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.

FIRINDA MAKARNA TARİFİ
Fırında makarna malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)
Beşamel sos için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 adet muskat cevizi
FIRINDA MAKARNA YAPILIŞI
- Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.
- Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
- Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.
- Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.
- Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin.
- Fırında makarna servise hazır.

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator malzemeler
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
- Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.
- Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
- 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.
- Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
İpucu
- Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.
- Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.
- Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Şerbetli irmik tatlısı malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gram tereyağı veya margarin
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.
- Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.
- Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Son olarak irmik ve unu ilave edin.
- Hamuru iyice yoğurup toparlayın.
- Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.
- Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.
- Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.
- Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.
- Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.
- Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.
- Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.
- Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.
- Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Bu arada şerbeti hazırlayın.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.