ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ VE MALZEMELERİ
Sadece zeytinyağlısı değil, kıymalısı da sofralara çok yakışan taze fasulyenin en makbulü zeytinyağlısı. Özellikle mevsiminde, çalı fasulye, zeytinyağlı taze fasulye yapmak için en ideali. Ancak siz etli etli fasulye seviyorsanız, zeytinyağlıda ayşekadın fasulye de kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE MALZEMELERİ
- Yarım kilo taze fasulye (Normalde etli/kıymalı fasulyede ayşekadın fasulye, zeytinyağlısında ise çalı fasulye kullanılır ancak zeytinyağlı fasulyenizin daha da lezzetli olmasını istiyorsanız ayşekadın fasulye kullanın)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 küçük domates (ya bir adet büyük domates. Pembe domates olursa, çok daha lezzetli olur)
- Yarım yemek kaşığından biraz az domates salçası (Zeytinyağlılarda özellikle yazın salça kullanmazsanız, sebzenin lezzeti daha iyi ortaya çıkar)
- İsteğe göre pul biber (ayrıca taze fasulyeye toz kırmızı biber de çok yakışıyor)
- 1 su sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker (eğer seviyorsanız şekeri de 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. zeytinyağılılara yakışıyor)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı