SUSURLUK AYRANI TARİFİ
MALZEMELER
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı süt
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Türk mutfağının en lezzetli içeceklerinden olan ayran, susurluk ayran ismiyle dillere destan bir tada sahip.
En büyük özelliği bardaktan taşan köpükleri olmasıyla susurluk ayranının yeri her zaman başka.
Fakat bol köpüklü ayranı içebilmek için illa Susurluk'a yolunuzun düşmesi gerekmiyor.
Bu minik püf noktalarıyla da evinizde kolayca bol köpüklü susurluk ayranı yapabilirsiniz. İşte bol köpüklü susurluk ayranı tarifi...
- 1. adım: El blenderı ile yoğurdu çırpın.
- 2. adım: İçerisine yavaş yavaş su ve sütü ekleyin.
- 3. adım: Köpürene kadar çırpın.