Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı düğün çorbası tarifi, tepsi kebabı tarifi, sebzeli pilav tarifi, profiterol tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Düğün çorbası malzemeler2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın.Pişen eti ve suyunu birleştirin.Hazırladığınız bulamaçı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin.Terbiyesini yapıp ekleyin.Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Tepsi kebabı malzemelerYarım kg orta yağlı kıyma1 tane kuru soğan1 tane yeşil biberÇeyrek demet maydanoz1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuzÜzerini süslemek için;1 tane domates1 tane soğan2 tane çarliston biberSosu için;1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı sıvı yağTEPSİ KEBABI YAPILIŞISoğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin.Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın.Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.Harcı iyice yoğurun.Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın.Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin.40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Profiterol malzemelerProfiterol hamuru için:1 su bardağı un1 su bardağı su3 adet büyük yumurta1/ 2 paket margarinProfiterol kreması için:3 yemek kaşığı un500 ml. süt1 paket vanilin1 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şekerÇikolata sosu için:200 gram krema220 gram bitter çikolataPROFİTEROL YAPILIŞIProfiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun.Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Aralarında boşluk bırakın.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.