Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı şehriye çorbası tarifi, sebzeli tencere kebabı kebabı tarifi, perde pilavı tarifi, muzlu muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır. Sebzeli tencere kebabı malzemeler600 gram yağsız dana kuşbaşı1 küçük boy kuru soğan2 orta boy havuç2 orta boy patates2 kapya biber2 yeşil biber5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 domates rendesi1 tatlı kaşığının ucuyla salça3 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuzSEBZELİ TENCERE KEBABI YAPILIŞIEtleri yıkayıp süzdürerek tencereye alın.Kendi suyunda kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Yağını ilave edip biraz kavurun.Piyaz şeklinde doğranmış soğanları ilave edin.Biraz da öyle kavurduktan sonra salçasını ekleyin.Küp küp doğranmış patatesleri, yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ve julyen doğranmış biberleri ilave edin.Domates sosunu da ekledikten sonra 1 çay bardağına yakın kaynar su ekleyin.Kaynadıktan sonra altını kısarak sebzelerin buharında hafif suyunu çekene kadar yemeği pişirin.Tuz ve karabiberini de ekleyip bir taşım kaynatarak altını kapatın. Perde pilavı malzemeler3 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı2 adet tavuk buduYarım kahve fincanı kuş üzümü200 gram çiğ badem1 kahve fincanı dolmalık fıstıkKarabiberTuzPerde pilavı hamuru için:2 adet yumurta4 yemek kaşığı yoğurtYarım su bardağı zeytinyağıTuzPERDE PİLAVI YAPILIŞIPerde pilavını yaparken ilk olarak tavukları haşlayın. Haşlanan tavukların tavuk suyuyla pilav yapılır. Margarini pilav tenceresine alın ve eriyince süzülen pirinçleri tencereye koyup 3 dakika kavurun. Haşlanan tavuk suyunun 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyip yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağı kapatın. Pilav tam pişmeden, biraz diri hale geldiğinde ocaktan alın. Didiklenen tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilava katıp iyice harmanlayın.Hamuru yapmak için tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru biri küçük diğeri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olan hamuru 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapanacak şekilde iyice yerleştirin. İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar pilavı pişirin. Ters çevirip servi edebilirsiniz. Muzlu muhallebi malzemeler5 su bardağı süt4 yemek kaşığı buğday nişastası4 yemek kaşığı un6 yemek kaşığı toz şeker3 adet muz1 paket vanilyaÜzeri için80 gram bitter çikolata veya 10 adet bebe bisküvisiMUZLU MUHALLEBİ YAPILIŞISoğuk süt, buğday nişastası, un ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız malzemeleri kısık ateşte ve aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşmaya başlayan muhallebi karışımına vanilya ekleyip kısa bir süre daha pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi oda sıcaklığında dinlendirin. Kabuklarını soyduğunuz 2 adet muzu püre haline getirin. Muz püresini hazırladığınız muhallebiye karıştırarak çırpıcıyla pürüzsüz hale getirin. Servis kaselerine paylaştırdığınız muhallebiyi buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman üzerine bitter çikolata veya bebe bisküvisi rendeleyin. Sunum için üzerine 2 dilim muz da ekleyebilirsiniz.İpucuMuhallebi karışımını kısık ateşte ve aralarda karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Vanilyayı ocağın altını kapatmadan 1 dakika önce ekleyin.