Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sütlü domates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, nohutlu pilav tarifi, limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sütlü domates çorbası malzemeler1,5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kadar tereyağı2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçası4-6 adet domates4 su bardağı olacak şekilde su1 çay bardağı sütTuzKarabiberKaşar peyniri rendesiSÜTLÜ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır. Tencerenin içerisine un eklendikten sonra biraz kavrulur.Daha sonra domates salçası ve rende haline getirilmiş olan domatesler tencereye eklenir. Yaklaşık 3-5 dakika arası daha kavrulur.4 su bardağı kadar su eklenir ve çırpılır. Burada atacağınız tuz miktarı ise size kalmış bir durumdur. İsteğinize göre tuzu attıktan sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz.Sütlü domates çorbasını kaynayana kadar karıştırmanız gerekmektedir.Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.Pişen çorbaya sütü ekleme işlemine geçebilirsiniz. Bunun için servis etmeden önce tencereye süt ilave edilir ve karıştırılır.Sütlü domates çorbasının üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber atıldıktan sonra yemek hazırlanmış olur. Kaşar peyniri ve karabiber isteğe kalmış bir durumdur. İstemeyen kişiler kaşar peyniri ve karabiber kullanmayabilir. İzmir köfte malzemelerKöftesi için:500 gram az yağlı kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta1/2 (yarım) demet maydanoz1,5 su bardağı bayat ekmek içiKarabiberKırmızı pul biberKekikTuzDiğer malzemeler;4 adet domates (3 adedi sosu için, 1 adedi de üzerine dilimlemek için gerekiyor)4 adet patates (ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)3 adet çarliston biber1 tatlı kaşığı salça (tercihen karışık)3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)Kızartmak için:Sıvı yağİZMİR KÖFTE YAPILIŞIEkmek içini ve arkasından soğanı rondodan geçiriyoruz.Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz.Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim. Patateslerle köfteler aynı boy olursa, daha şık gözükecektir.Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. (kesinlikle iyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor)Daha sonra tepsiye, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayın.Sonrasında sos tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım.Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine.Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alıyoruz.Bu aşamada sosun içerisine 1,5 su bardağı su ekleyerek de yapabilirsiniz dilerseniz eklemeden yemeği fırına koymadan önce tepsinize 1 su bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz.Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken.Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz.Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilerseniz 30. dakikadan sonra açıp, tepsinin içindeki sostan köftelerin ve patateslerin üzerine biraz gezdirin. Nohutlu pilav malzemeler2 su bardağı pirinç3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)Tuz2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı haşlanmış nohutNOHUTLU PİLAV YAPILIŞIPirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlanmış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz, her iki şekilde de çok güzel oluyor.Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.Pilavımız servise hazır. Limonlu pişmeyen yaz pastası malzemeler2 sıra kedi dili bisküvi (18-20 adet )1 su bardağı portakal suyu (bandırmak için)Kreması için:2 soğuk krema (400 ml )1 sade labne (250 gr)4 yemek kaşığı tozşeker2 adet vanilya3 yemek kaşığı süzme yoğurt1 adet limon kabuğu rendesiJölesi için :1 adet limonun suyu250 ml portakal suyu (1,5 su bardağı)1 dolu yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı toz şekerLİMONLU PİŞMEYEN YAZ PASTASI YAPILIŞIKedidili bisküvileri portakal suyuna hızlıca bandırıp kalıba yerleştirin.Kreması için önce soğuk krema, labne, vanilya ve toz şekeri sertleşinceye kadar mikser ile çırpın.Limon kabuğu ve süzme yoğurdu ekleyip güzelce tekrar karıştırın.Bisküvilerin üzerine döküp yayın.Jölesi için tüm malzemeleri tencerede önce güzelce çırpıp altını açın ve kaynatın.Ocaktan alın ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın.Yavaşça kremanın üzerine döküp yayın.En az 3-4 saat buzdolabında soğutun.