Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, et sote tarifi, çoban salata tarifi, yaban mersinli kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler250 gram mantar1 adet orta boy kuru soğan5 yemek kaşığı zeytinyağı1/2 su bardağı krema2 yemek kaşığı un5 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin.Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin.Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun.Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın.Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın.Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın.Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın. Et sote malzemeler5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan500g kuşbaşı et2 adet domates4 adet sivri biberPul biberKarabiberKekikSıcak su (üzerini geçecek kadar)TuzET SOTE YAPILIŞITavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Çoban salata malzemeler4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIDomatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun. Yaban mersinli kek malzemeler225g tereyağı (eritilmiş)100 gram toz şeker1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü1 adet limon kabuğu rendesi240 gram un1 çimdik tuzİçi için;225 gram krem peynir2 adet yumurta200 gram toz şeker150 gram yoğurt1 adet limon kabuğu rendesiYarım limonun suyu (2-3 yemek kaşığı)60 gram un300 gram yaban mersini (Taze veya donuk)YABAN MERSİNLİ KEK YAPILIŞIHamur için; un hariç tüm hamur malzemelerini bir kaba ekleyip, karıştırın.Unu en son ekleyip tahta kaşık veya eliniz ile karıştırıp yoğurun.Kurabiye hamuru gibi biraz daha yumuşak bir hamur oluyor.En son üzerine parçalayıp, eklemek için 1 miktar hamurdan ayırın.İçini hazırlayana kadar ayırmış olduğunuz hamuru dolapta bekletin.Hamuru yağlı kağıt serili fırın kabına eşit şekilde zemine bastırın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.İçi için; krem peyniri mikser veya tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın, geri kalan malzemeleri de sırayla ekleyip karıştırın.Üzeri hafif kızaran hamuru fırından çıkarıp hazırlamış olduğunuz dolguyu üzerine ekleyin.Ayırmış olduğunuz hamuru eliniz ile parçalayıp, üzerine serpiştirin tekrar pişmesi için fırına yollayın.Yaklaşık 50-60 dakika kontrollü pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip, servis edebilirsiniz.