Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, sebzeli pilav tarifi, haşhaşlı revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır. Fırında tavuk but malzemeler4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biberKekikKimyonKarabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağıFIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞISoğanları ve sarımsakları rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırınınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz.Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Haşhaşlı revani malzemeler1 su bardağı un1 çay bardağı şeker3 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı haşhaş1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 çay bardağı limon kabuğunun rendesiŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı toz şeker3-4 damla limon suyuHAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞIÖnce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun. Ocağın üstüne aldığımız tencere önce orta derecede, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmalıdır.2-3 dakika sonra altını kaptın. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığınız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yoğurt ve yağ ekledikten sonra çırpın, limon kabuğunu, diğer malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın.Hazırladığınız karışımı, yağladığınız cam tepsiye dökün.175 derecede ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra, 4-5 dakika ılınması için bekleyin, keki de tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kepçeyle azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın. En 4-5 saat buzdolabında dinlendirin, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.