Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, et sote tarifi, pirinç pilavı tarifi, labneli haşhaşlı kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Et sote malzemeler5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan500g kuşbaşı et2 adet domates4 adet sivri biberPul biberKarabiberKekikSıcak su (üzerini geçecek kadar)TuzET SOTE YAPILIŞITavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Tel şehriyeli pirinç pilavı malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Labneli haşhaşlı kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt (200 ml)1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)1 adet limon kabuğu rendesi1 adet limon suyu3 yemek kaşığı mavi haşhaş1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı unÜzeri için;100 gr labne peyniri3 yemek kaşığı pudra şekeri1 yemek kaşığı tereyağıLABNELİ HAŞHAŞLI KEK YAPILIŞIKarıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpın.Ardından ayçiçek yağı, süt, limon suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin.Un, kabartma tozu ve vanilyayı, limon kabuğu rendesi ve mavi haşhaşı da ekleyerek tekrar çırpın.Hazır olan kek harcını yağlanmış kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.Üzerinin sosu için çırpma kabına labne peyniri, pudra şekeri ve tereyağını alarak mikserle çırpın.Pişen keki fırından alın, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine hazırlanan sostan gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.