Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, fırında köfte patates tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi, şekerpare tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Fırında patates köfte malzemeler3 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan1 adet orta boy domates2 adet orta boy kırmızı biberKöfte harcı için:500 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)10 dal maydanoz1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı yenibaharSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES KÖFTE YAPILIŞIKuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.En üste de köfteleri dizin.Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Şekerpare malzemeler3 su bardağı un3 çay bardağı pudra şekeri2 adet yumurta250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin1 çay bardağı irmik2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı vanilyaÜzerine:FındıkŞerbeti için:3 su bardağı toz şeker2 su bardağı suYarım limonun suyuŞEKERPARE YAPILIŞIUnu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ortalarına fındık batırın.Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin.Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.