'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (29 Temmuz 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, sebzeli tencere kebabı tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi, çiroz tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, sebzeli tencere kebabı tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi, çiroz tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ
Havuç çorbası malzemeler
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞI
- Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
- Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
- 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.
- Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.
- 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.
- Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.
- Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.
- Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
- Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.

SEBZELİ TENCERE KEBABI TARİFİ
Sebzeli tencere kebabı malzemeler
- 600 gram yağsız dana kuşbaşı
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığının ucuyla salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
SEBZELİ TENCERE KEBABI YAPILIŞI
- Etleri yıkayıp süzdürerek tencereye alın.
- Kendi suyunda kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yağını ilave edip biraz kavurun.
- Piyaz şeklinde doğranmış soğanları ilave edin.
- Biraz da öyle kavurduktan sonra salçasını ekleyin.
- Küp küp doğranmış patatesleri, yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ve julyen doğranmış biberleri ilave edin.
- Domates sosunu da ekledikten sonra 1 çay bardağına yakın kaynar su ekleyin.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak sebzelerin buharında hafif suyunu çekene kadar yemeği pişirin.
- Tuz ve karabiberini de ekleyip bir taşım kaynatarak altını kapatın.

MAŞ FASULYESİ SALATASI TARİFİ
Maş fasulyesi salatası malzemeler
- Yarım kilo maş fasulyesi
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 dolmalık kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
- Tuz
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
MAŞ FASULYESİ SALATASI YAPILIŞI
- Öncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin.
- Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın.
- Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.
- Orta ateşte diri kıvamda haşlayın.
- Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın.
- Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.
- Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın.
- Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın.
- Maş fasulyesini derin bir kaseye alın.
- Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın.
- Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın.

ÇİROZ TARİFİ
Çiroz malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 2 küçük boy yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 90 gram bitter çikolata
ÇİROZ YAPILIŞI
- Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin.
- İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
- Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin.
- Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun.
- Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.
- Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.
- Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa
- istediğiniz uzunlukta sıkın.
- İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.
- Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız tatlıları şekere buladıktan sonra bu çikolataya bandırın ve servis edin.