Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, pirinç pilavı tarifi, çilekli cheseecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Pırasa yemeği malzemeler4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domatesYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağPIRASA YEMEĞİ YAPILIŞIPırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir. Pirinç pilavı malzemeler1,5 su bardağı pirinç2 su bardağı sıcak su2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağTuzPirinçleri ıslatmak içinIlık suTuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPirinçleri bol su ile yıkayın.Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin.Son olarak tuzu ekleyin.Pilavın kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın.Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın.Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Çilekli cheesecake malzemeler250 gram labne1/2 bardak (100 g) toz şeker 1/3 su bardağı + 1.5 yemek kaşığı (60 g) un1/2 bardak (120 g) süt 1/2 bardak (120 g) krema1 yumurta1 limon kabuğu rendesiÇilekli sos için1 kg taze çilek (bütün ya da ikiye bölünmüş)1/4 su bardağı toz şeker1 çorba kaşığı limon suyu1 çorba kaşığı mısır nişastasıÇİLEKLİ CHEESECAKE YAPILIŞITabanı için; 1 paket yulaflı bisküviyi elinizle ya da bıçaklı mikserle kırıntı olana dek çekin.Bisküvi kırıntılarını erittiğiniz 60 g (Yaklaşık 6 yemek kaşığı) tereyağı ile karıştırın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın.Bisküvi veya tereyağı miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ayrıca elinizin altında yaptığınız kurabiyeler varsa, mikserle kırıntı haline getirip kullanabilirsiniz.Peynirli karışımı hazırlayana kadar bisküvi tabanının donması için kalıbı dolapta bekletebilirsiniz. Fırını 130 derecede ısınması için açın.Öncelikle rendelediğiniz limon kabuklarını şeker ile karıştırıp kenara ayırın. Derin bir kabın içinde kremayı mikser ile katılaşıncaya kadar çırpın.Süt, labne ve yumurtayı sırasıyla ilave edip hepsini birbirine karışıncaya kadar 2 dakika daha çırpın. En son şeker ve unu ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpın.Dolaptan çıkardığınız kalıba peynirli karışımı boşaltın. Kalıbı iki elinizle kenarlarından tutup birkaç kez tezgaha vurduğunuzda hava kabarcıklarını da bu sayede gidermiş olursunuz.Cheesecake kalıbınızı fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. İçerisine ortalama bir parmak kalınlığında ılık su ilave edin ve tepsiyi fırının en alt kademesine yerleştirin.En az 40 dakika fırın kapağını hiç açmayın. 40 dakika sonra fırın kapağını açıp içerideki buharın çıkmasını sağlayın ve tekrar kapatın.15 dakika ara ile bu işlemi tekrarlayın ve ortalama 1-1.5 saat, üstü katılaşana kadar pişirin. Pişen cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında soğuması için dinlendirilmelidir.Çilekli sos için; bir tencerede; çilek, şeker, limon suyu ve mısır nişastasını karıştırın. Orta ateşte kaynatın.Ocağın altını kısın ve 6-8 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.