Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, enginar tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, brownie cheeseecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Enginar malzemeler5 enginar2 soğan2 havuç2 patates1 su bardağı bezelye1 tatlı kaşığı toz şeker1 su bardağı suYarım çay bardağı zeytinyağıTuzENGİNAR YAPILIŞIÖncelikle soğanları ve havuçları küp küp doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Doğradığınız soğan ve havuçları pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin. Pembeleşen soğanların üzerine toz şeker ekleyin. Bu esnada patates ve enginarları da küp şeklinde doğrayın. Doğranmış patatesleri ve enginarları sotenin içerisine ilave edin. Daha sonra soteye bezelyeyi ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen enginarları servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Brownie cheesecake malzemelerPeynir karışımı için400 gram labne peyniri60 gram un1 su bardağı toz şeker3 yumurta1 paket vanilyaKek için200 gram bitter çikolata170 gram tereyağı1 yemek kaşığı granül kahve3 yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı unBROWNİE CHEESECAKE YAPILIŞIÇikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın.İçi kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirip benmari usulü eritin.Kahveyi ekleyip ılınmaya bırakın.Yumurtaları ayrı bir yerde çatalla çırpın ve çikolataya ekleyin.Şeker ve unu da ilave edip karıştırın.Labne peyniri, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ilave edin.Kare kabın içerisine yağlı kağıt serin. Kek karışımının 3/2’sini kabın içine alın.Üzerine peynir karışımını ekleyin.Kalan kek hamurunu en üste yayın ve 170 derece fırında 30 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.Oda ısısına gelince buzdolabına alın ve en az 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.