Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, hünkar beğendi tarifi, barbunya salatası tarifi, panna cotta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Hünkar beğendi malzemelerEtli kısmı için:4 dolu yemek kaşığı (100 ml) yağ2 adet soğan1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti2 diş sarımsak1 adet dolmalık biber2 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası3 tutam tuz1 tutam karabiber3 bardak suBeğendi kısmı için:1 çay bardağı (100 ml) yağ3 yemek kaşığı tepeleme un1,5 kg bostan patlıcanı1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri1 tutam tuz1 tutam rende muskat2,5 bardak ılık sütHÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞIİlk olarak sarımsakları ince ince kıyın ve biberleri irice kesin.Ardından soğanları küp küp doğrayın ve tavanın içerisinde yağı öldürünceye kadar döndürün.Soğanların üzerine etleri ilave edin.Orta ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.Önce sarımsakları, sonra irice doğradığınız biberleri tencereye ekleyin.Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın, suyunu çeken etin üzerine ekleyin.Domates salçası, tuz, karabiber ve 3 bardak suyu da tencereye ilave edin ve iyice karıştırıp kaynadıktan sonra altını kısın.Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin.Beğendi kısmı için; tencereye yağı ve unu ekleyip, ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.Patlıcanları kürdan ile delin ve direkt ateş üzerinde pişirin.Dışı iyice pişen patlıcanları, kabuklarını soyduktan sonra tenceredeki unlu karışıma atın.Tencerenin altını tekrar yakın, ağır ateşte karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin.Kaşarı, tuzu, rende muskatı ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın.Son olarak kenarda dinlenmeye bırakın.Servis tabağına önce beğendiyi, daha sonra etleri koyun. Barbunya salatası malzemelerYarım kg haşlanmış barbunya,1 adet konserve mısır,6-7 dal dereotu,3 adet közlenmiş kapya biber,1 adet orta boy kırmızı soğan,Bir tutam maydanoz,Yarım limonun suyu,İsteğe göre bir miktar tuz,1,5 yemek kaşığı zeytinyağı.BARBUNYA SALATASI YAPILIŞIÖncelikle soğanı ve yeşillikleri iyice yıkayın. Ardından soğanı söğüşlük olacak şekilde geniş bir kabın içerisine doğrayın.Yıkanmış olan yeşillikleri arzu ettiğiniz boyutlarda doğrayarak soğanın üzerine alın. İçerisine kapya biberi de doğradıktan sonra iyice karıştırın. Böylelikle son aşamaya doğru ilerleyebilirsiniz.Karıştırdığınız malzemeler içerisine barbunyayı ve konserve mısırı da ekleyin. Daha sonra tüm bu malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın.Sıra geldi barbunya salatasına lezzet verecek olan ürünleri eklemeye. Bunun için zeytin yağı, limon ve tuzu arzu ettiğiniz miktarlarda ekleyin. Tüm bu malzemeleri tekrardan karıştırın ve servis tabağına alın. Barbunya salatası hazır. Panna Cotta malzemeler1 tatlı kaşığı toz jelatinYarım çay bardağı süt3 yemek kaşığı toz şeker1 paket vanilya1.5 su bardağı kremaPANNA COTTA YAPILIŞIBir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin.Vanilya ilave edip karıştırın.Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın.Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin.Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın.