Cappaletti tarifi: Cappaletti nasıl yapılır?
İtalyan mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi olan cappaletti tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için cappaletti tarifi arıyor ya da cappaletti nasıl yapılır merak ediyorsanız "Cappaletti tarifi, cappaletti nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Farklı lezzetler arayışı içerisindeyseniz cappaletti tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için cappaletti tarifi arıyor ya da cappaletti nasıl yapılır merak ediyorsanız "Cappaletti tarifi, cappaletti nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Cappaletti tarifi
Cappaletti malzemeleri
Cappaletti hamuru için:
- 300 gram un
- 3 yumurta
- 1 fincan süt
Cappaletti iç malzemesi:
- 30 gram tuzsuz tereyağı
- 125 gram tavuk göğüs eti
- 125 gram hindi eti
- 150 gram dana jambon
- 30 gram parmesan peyniri
- 1 yumurta
- Bir tutam Hindistan cevizi
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı beyaz biber
Cappaletti yapılışı
Bir tencereye bol su koyup hindi ve tavuk etini haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Tereyağını bir tavada eritin. Etleri ekleyerek 2 dakikadan fazla olmamak şartıyla orta ateşte soteleyin. Sertleşmemesine ve kızarmamasına özen gösterin. Soğuması için büyük bir kaseye alın. Jambonu çok ince doğrayın. Etler soğuduğunda peynir, Hindistan cevizi, tuz, biber ve yumurtayı bir kaşıkla iyice karıştırıp kenara ayırın. Yumurtaları çırpın. Una yavaş yavaş yedirerek tuzsuz ve yağsız bir hamur elde edin. Hamuru incecik açın. 5 cm genişliğinde uzun şeritlere ve sonra 5 cm’lik karelere bölün. Her parçanın içine bir çay kaşığı kadar malzeme koyup şekillendirerek kapatın. Hamurun yapışması için sık sık sütle ıslatın. Bir tepsiye mutfak bezi serip üzerine un serpin ve kestiğiniz hamurları dizip kuruması için bırakın. Kuruduktan sonra da buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin. Büyük bir tencerede su kaynatın. Cappalettileri içine atın. Sık sık karıştırarak ağır ateşte 35 dakika pişirin. Ocaktan alıp süzün. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.