CİĞER SOTE YAPILIŞI İPUÇLARI
CiÄŸer sote, bu tarifin yanı sıra farklı eklemelerle ve hatta soslarla da hazırlanabilir ancak ciÄŸerleri piÅŸirirken bazı püf noktalarına da dikkat etmek gerekir.
Yukarıdaki baÅŸlıkta ciÄŸer sotenin nasıl yapıldığını maddeler halinde bildirdik. Bu baÅŸlık altında ciÄŸer sote yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaÅŸacağız.
Püf noktanın en önemlisi ciÄŸer sote yemeÄŸinde ciÄŸerlerin yumuÅŸak kalmasıdır. CiÄŸerlerin sertleÅŸmeden yumuÅŸak kalması amacıyla ilk aÅŸamada ciÄŸerleri tavaya ekledikten sonra kapağını hiç açmadan on dakika piÅŸirmeniz olacaktır.
Dana ciÄŸeri yerine kuzu ciÄŸer kullanmanız da ciÄŸer soteyi bambaÅŸka bir yere götürecektir. CiÄŸer tercihinizi zenginleÅŸtirebilirsiniz.
CiÄŸer sote yemeÄŸinin bir diÄŸer püf noktası da baharatlardır.
BilindiÄŸi gibi ciÄŸere baharat çok yakışır. Özellikle kimyon, karabiber, pul biber ve kekik gibi acı baharat ürünleri dana ciÄŸerine göredir. Fakat burada önemli olan baharatların her birinin oranını çok iyi belirlemenizdir.