Çikolata soslu kek tarifi ve yapılışı: Çikolata soslu kek nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Bol çikolatalı bir kek yapmak istiyorsanız çikolata soslu kek tarifi tam size göre olacaktır. Islak kek sevenler çikolata soslu kek nasıl yapılır merak ediyor. Çikolata soslu kek kaç dakikada pişer? Tadını çok seveceğiniz enfes çikolata soslu kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olan çikolata soslu kek tarifi mükemmel bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için çikolata soslu kek tarifi arıyor ya da çikolata soslu kek nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çikolata soslu kek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Çikolata soslu kek tarifi
Çikolata soslu kek malzemeleri
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 12 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Sosu için:
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
Çikolata soslu kek yapılışı
Çırpma kabının içerisine şeker ve yumurtalar konulur. Mikser ile 8 dakika kadar çırpılır. Şeker iyice eridiğinde, karışımın içerisine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Çırpma işlemi bu esnada devam ettirilmelidir. Ayrı bir kabın içerisine un, kakao, kabartma tozu, vanilya süzgeç ile elenir. elenmiş olan bu malzemelerin tamamı çırpma kabının içerisine ilave edilir. İlave edilen malzemeler 3 dakika çırpılmaya devam edilmelidir. Çırpma işlemi tamamlanan kek hamurunun içerisine damla çikolatalar ilave edilir ve yemek kaşığı ile nazikçe karıştırılır. Kek kalıbı margarin ile yağlanır ve kek hamuru kalıbın içerisine dökülür. Hamurun havasının alınması için kalıp yere hafif bir şekilde vurulur. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru konulur. Yaklaşık olarak 45 dakika pişirilmelidir. Kek pişerken, bu esnada fırının kapağı açılmamalıdır. Kekin pişip pişmediğine kürdan yardımı ile bakılır. Kek piştikten sonra soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakılır.
Sosun hazırlanması için, ocağa derin bir tencere konulur. Tencerenin içerisine önce su ardından süt ilave edilir. Tencereye un, vanilya, kakao ilave edilir ve bir çırpma teli ile pişene kadar sürekli olarak karıştırılır. Pişmeye yakın şeker konulur ve bir müddet daha pişirilir. ,Pişmiş olan sos iyice kıvam alana kadar mikser ile çırpılır. Soğumuş olan kekin üzerine, ılık halde olan sos dökülür. Soğuyan kek servise hazırdır. Tercihen, kekin üzerine hindistancevizi serpilebilir.
- Kaan Urgancıoğlu’ndan samimi itiraflar: İlk defa akşam 8.30’da uyuyorum!
- İlk kaşığı alan Ezgi Yıldırım’a MasterChef Türkiye'den duygusal veda!
- Ayliz Duman'ın annesini gören gözlerine inanamıyor!
- Kaya Çilingiroğlu'ndan Hülya Avşar'ın "Burnuna aşık oldum" sözüne cevap
- Annem Ankara bu akşam başlıyor! Mehmet Günsür: Hikayenin gerçek olması bizim için çok değerli