Çılbır tarifi: Çılbır nasıl yapılır?
Yöresel lezzetler arasında en çok sevilen ve oldukça sık tercih edilen çılbır tarifi, pratik bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için çıldır tarifi arıyor ya da çılbır nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çıldır tarifi, malzemeler, yapılışı ve püf noktaları...
Yumurtayı seviyorsanız muhakkak çılbır tarifi de çok seveceksiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için çıldır tarifi arıyor ya da çılbır nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çıldır tarifi, malzemeler, yapılışı ve püf noktaları...
Çılbır tarifi
Çılbır malzemeleri
- 6 bardak su
- 3 yumurta
- 1 kaşık üzüm sirkesi
- 3 kaşık yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Çılbır yapılışı
Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pul biberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.