YemekÇilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır? Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır? Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır? Çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Misafirlerinizin tarifini isteyeceği ve tadına doyamayacağı çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, evde yapılması en kolay tatlılardan birisi. Peki, çilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyiflerine keyif katacak çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, çilek soslu irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve müthiş lezzetiyle çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİLEK SOSLU İRMİKLİ SÜTLÜ TATLI TARİFİ

Çilek soslu irmikli sütlü tatlı malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket bitkisel çilekli jöle
  • Yarım kg çilek

ÇİLEK SOSLU İRMİKLİ SÜTLÜ TATLI YAPILIŞI

  • Öncelikle 2 paket burçak bisküviyi rondoda un haline gelene kadar çekin.
  • Tereyağını eritin bisküviye ekleyip karıştırın.
  • Orta boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup sıkıştırın, bisküvi tozunu döküp düzleştirin.
  • Diğer yandan süt ,şeker ,irmiği bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa alıp pişirin.
  • Göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın bisküvinin üzerine dökün.
  • Çilekleri minik minik doğrayın jöleyi toz olarak bir kaba ekleyin.
  • Üzerine 2 buçuk çay bardağı kaynamış suyu döküp karıştırın.
  • 5 dakika ilk sıcaklığı geçene kadar karıştırın.
  • Ardından çilekleri üzerine ekleyin tekrar karıştırın ve irmik muhallebinin üzerine dökün.
  • Tamamen soğuyunca buzdolabına koyun.
  • 2 – 3 saat dinlendirin ve servise hazır.