Çinlilerin yediği yemekler
Her ülkenin kendine has yemekleri ve lezzetleri vardır. Fakat Çin mutfağında pişenleri yemeğe değil, görmeye bile tahammül edemeyebilirsiniz.Çinlilerin yediği yemekler yüzünden yayıldığı düşünülen 'korona virüsü' ülkelere arasında da hızlı bir şekilde yayılmaya başlıyor. Korona virüsünün, bu pis yiyeceklerin satıldığı pazardan yayılmaya başladığını düşünen uzmanlar, Çinlilerin yediği yemekler değiştirilmezse daha büyük problemlere ortaya çıkabileceğini belirttiler.
Çinlilerin yediği yemekler göz önünde bulundurularak, satışı yapıldığı pazardan korona virüsünün yayıldığını düşünen uzmanlar, bu duruma biran önce el atılmaz ise virüsün daha hızlı bir şekilde yayılacağını düşünüyorlar.
Çinlilerin yediği yemekler
Yarasa çorbası
Yarasa çorbası içen Çinliler, Çin'den dünyaya yayılan korona virüsünün yayılma nedeni ise yarasa çorbası olduğu düşünülüyor.
Baiju
Yüksek alkollü likör yürü olan baiju "Beyaz şarap" anlamına gelmesine rağmen şarapla ilgisi yoktur. Bazı türlerine ölü yılan, tavuk ayağı veya kertenkele ekleniyor.
Sürüngen kuyruğu
Sürüngen hayvanların kuyrukları severek tüketiyorlar.
Kızarmış ömrümcek
Görmeye bile tahammül edemediğimiz, oldukça korkutucu ve tehlikeli olan örümcekleri Çin mutfağında kızartarak yiyorlar.
Denizatı
Çin mutfağında denizatı atıştırmalık olarak tüketiliyor.
Akrep
Zehirli böcekler kategorisine giren akrep, Çin mutfağında severek tüketilen atıştırmalıklardan.
Fare yavrusu ve lağım faresi
Çinliler fare etini çok beğendiklerini söylüyor.
Az pişmiş kurbağa
Kurbağa etini lezzetli bulan Çinliler, severek tükettiğini söylüyor.
Böcekler
Çinliler, çerez niyetine böcek yiyorlar.
Yılanlar
Sürüngenlerin hepsini tüketmeyi seven Çinliler, yılanları da oldukça severek tüketiyorlar.