YemekGelinim Mutfakta çıtır mutancana nasıl yapılır? Çıtır mutancana tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Gelinim Mutfakta çıtır mutancana nasıl yapılır? Çıtır mutancana tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta çıtır mutancana nasıl yapılır?  Çıtır mutancana tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler ara final gününde çıtır mutancana tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette çıtır mutancana tarifi araştırıyor. Peki, çıtır mutancana nasıl yapılır? Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan çıtır mutancana tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeer ve püf noktası...

İster kırmızı et isterseniz de tavuk etiyle yapabileceğiniz çıtır mutancana tarifi, birçok kişinin severek yediği bir tarif. Çıtır mutancana nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çıtır mutancana tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeer ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIR MUTANCANA TARİFİ

Çıtır mutancana malzemeler

  • 800 gr kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gr soyulmuş iç badem
  • 50 gr kuru kayısı
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 30 gr razaki üzüm
  • 2 su bardağı ılık su
  • 50 gr kuru incir
  • 50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 100 gr arpacık soğan
  • Tuz

ÇITIR MUTANCANA YAPILIŞI

  • Kuzu mutancana bol malzemeden hazırlanıyor.
  • Tereyağını tencerede eritin ve et ekleyin.
  • Suyunu çekene dek ara ara karıştırın, kavurmayı sürdürün.
  • Küçük doğranan soğanları ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında ılık suyu ilave edin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Ufak doğranmış soğanları ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  • Ilık suyu ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin.
  • Üst kısmını kekik ile süsleyin. Kuzu mutancanayı, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.