YemekÇıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? Gelinim mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? Gelinim mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? Gelinim mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün çıtırlı çilekli muhallebi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette çıtırlı çilekli muhallebi tarifi araştırıyor. Peki, çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIRLI ÇİLEKLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Çıtırlı çilekli muhallebi malzemeler

  • 150 gr tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı kırık ceviz

Muhallebisi için:

  • 500 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/2 paket süt kreması

ÇITIRLI ÇİLEKLİ MUHALLEBİ YAPILIŞI

  • Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra ince ince kıyın.
  • Geniş bir tavaya tereyağını alın eridikten sonra tel kadayıfı ve şekeri ilave edin.
  • Orta ateşte kahverengine dönene kadar kavurun.
  • Cevizi ekleyip biraz karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Muhallebisini hazırlamak için tencereye sütü alıp, şeker, yumurta, un ve nişastayı koyup çırpın.
  • Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamını bulana kadar pişirin.
  • Koyulaştığında vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpın.
  • Kuplara kadayıfın yarısını paylaştırıp üzerine tam dolmayacak şekilde muhallebi doldurun.
  • Bu şekilde buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis etmeden önce kalan kadayıfı muhallebinin üzerine ekleyin.