Cocostar pasta tarifi: Cocostar pasta nasıl yapılır?
Hindistan cevizli tatlı seviyorsanız cocostar pasta tarifi tam size göre bir lezzet olabilir. Sevdiklerinize yapmak için cocostar pasta tarifi arıyor yada cocostar pasta nasıl yapılır merak ediyorsanız "cocostar pasta tarifi arıyor, cocostar pasta nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Değişik bir pasta tarifi arıyorsanız cocostar pasta tarifi tam size göre bir lezzet olacaktır. Sevdiklerinize yapmak için cocostar pasta tarifi arıyor yada cocostar pasta nasıl yapılır merak ediyorsanız "cocostar pasta tarifi arıyor, cocostar pasta nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Cocostar pasta tarifi
Cocostar pasta malzemeleri
Cocostar pasta keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat (varsa)
- Aldığı kadar un (2-3 su bardağı)
Cocostar pasta keki ıslatmak için:
- 1, 5 su bardağı süt
Cocostar pasta üzeri için:
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Cocostar pasta ganaj için:
- 1 paket sıvı krema
- 160 gram bitter veya sütlü çikolata
Cocostar pasta yapılışı:
Yumurta ile şekeri çırpıp, sıvı olan malzemeleri karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip çırpın. Yağlanmış cam tepsiye döküp 160-170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ganaj şantili karışımın üzerine soğuk olarak döküleceğinden kek pişerken ganajın yapımına geçin. Bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıttıktan sonra çikolataları parçalar halinde ilave edin. Ocaktan alıp karıştırarak çikolataların tamamen erimesini sağlayın. Ara ara karıştırarak ganajı soğutmaya çalışın. Kek fırından çıkıp ilk sıcaklığı gittikten sonra 1, 5 su bardağı süt ile ıslatın. Keki soğumaya bırakın. Kek ve ganaj soğurken üzeri için 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizini de karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine güzelce yayın. En son kremşantili karışımın üzerine soğumuş olan ganajı döküp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
ipucu:
Bir gece önceden dinlendirirseniz tadı daha güzel oluyor.
- Icardi'ye eşinden büyük darbe! Wanda Nara, canlı yayında rapçiyle öpüştü
- Eski sevgilisi hayatını kabusa çevirmişti! Mutlu Kaya'nın 'Başardım' paylaşımı duygulandırdı
- Peyk grubunun solisti İrfan Alış hayatını kaybetti
- MasterChef'in yeni bölümünde sürprizler bitmiyor: Yarışmacılar şaştı kaldı
- Başörtü takıp video çekti! Fiyatını duyan kulaklarına inanamadı