Dana Arnavut ciğeri tarifi ve yapılışı - En güzel dana Arnavut ciğeri nasıl yapılır?
Mis gibi kokusu ve iştah açıcı görüntüsüyle herkesin ilgisini çeken dana ciğeri için nefis tarif bulunmaktadır. Bu tarifi isteyen herkes deneyebilir. Ortaya çıkan başarılı sonuçtan fazlasıyla memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Sizler için Dana Arnavut ciğeri tarifi ve yapılışı - En güzel dana Arnavut ciğeri nasıl yapılır sizler için ayrıntıları ile derledik.
29 Ağustos 2023 , Salı 09:38
Arnavut ciğeri sahip olduğu özelliklerden dolayı çoğu kişinin sofrasını süslemektedir. Hatta bu yemeğin birçok kişinin favorisi olduğu görülür. Sonuçta son derece lezzetli bir yemektir. Bunun için arzu eden herkesin dana Arnavut ciğerini yapmaya çalışması gerekir.
Haberin Devamı
DANA ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ VE YAPILIŞI
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
- 400 gram taze ve zarı alınmış dana ciğeri,
- Bir tutam kadar tuz,
- Yarım su bardağı ölçüsünde un,
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 orta boy patates.
YAPILIŞI:
- Öncelikle ciğerinizi küp küp kesmeye başlayın. Ciğeri yıkamadan bir süzgeç içerisine alın ve iyice süzün.
- Ciğeri süzmeye bırakınca patatesi hazırlamaya başlayın. Bunun için patatesleri küp küp doğrayın ve ardından yağ konulmuş tavada kızartın.
- Patatesler kızardıktan sonra ise havlu kağıt üzerine alarak bekletin.
- Bu aşamada unla tuzu karıştırın.
- İçine ciğerleri koyarak her taraflarının una bulanmasını sağlayın.
- Tencere içerisine sıvı yağ koyun ve fazla ısınmadan ciğerleri içerisine atın. 8-10 dakika kadar karıştırarak güzelce kavurun. Üzerine kırmızı toz biberi de atarak patateslerle karıştırıp servis edin. Nefis Arnavut ciğeri hazır oldu.
EN GÜZEL DANA ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR?
- Dana Arnavut ciğeri nefis bir yemek olsa da bazı püf noktaları yemeği daha lezzetli hale getirmeye yaramaktadır. Bunun için püf noktalarına dikkat ederseniz eğer muhteşem bir dana Arnavut ciğeri ortaya çıkacaktır.
- Dikkat edilmesi gerekenler şöyledir;
- Ciğerin daha yumuşak şekilde pişmesi için zarının temizlenmiş olması lazımdır.
- Bunun için kasaptan sana ciğeri alırken zarının sıyrılmış olmasına dikkat.
- Ciğer fazla pişirirseniz eğer sert olacaktır. Bundan dolayı Arnavut ciğerini çok uzun pişirmemeye gayret edilmelidir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Estetik ameliyatı sonrası ölen fenomenin eşinden ilk açıklama! 'Adli süreci başlattım'
- Rafet El Roman’dan Yusuf Güney’e mesaj: Uzaylılardan şarkı alıp sahnelere dönsün!
- Sanat dünyasının devleri 41 yıl sonra bir arada!
- Tuğçe Kandemir anne oldu: Doğum anını sosyal medyada paylaştı!
- Merve Boluğur'dan erkek çocuk itirafı: Bana özel kalsın