Dana kaburga tarifi ve yapılışı… En güzel dana kaburga nasıl yapılır?
Lezzetli yemek tarifleri denemek isteyen kişiler için önerilen dana kaburga hem tadı güzel hem de yapılışı kolay besinlerden biridir. Dana kaburga yapılışlarında küçük tüyolar bulunmaktadır. Dana genellikle diğer etlerden farklı olarak daha uzun süreli pişmektedir. Aynı zamanda ateşte mühürleme yöntemleri ile pişirme teknikleri bulunmaktadır. En lezzetli ve yumuşak eti elde etmek isteyen kişiler ilk olarak haşlama ardından da ateşte ızgara şeklinde pişirme yöntemini denemektedir. Dana kaburga yapılışı ve tarifi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.
Dana kaburga tarifi ile zengin sofralar ve menüler hazırlamak mümkün. Lezzetli dana kaburga tarifi ile yumuşacık ağızda dağılan lezzetli ete doayacaksınız. Etin en güzel yerinden alınan parçalar ile yapılan bu tarif herkes tarafından beğeniliyor.
DANA KABURGA TARİFİ VE YAPILIŞI
Haşlama, fırın ya da ızgara şeklinde pişirme yöntemleri bulunmaktadır. En güzel dana kaburga tarifi için iki farklı pişirme yöntemi kullanılmaktadır.
Bu yöntemler ile etin doğru bir oranda pişmesi sağlanmaktadır. Tüketimi kolay ve ağızda dağılan dana kaburga tarifleri araştıran pek çok kişi yeni yemek tariflerine de ulaşmaktadır.
DANA KABURGA MALZEMELERİ
- 2 buçuk kg dana kaburga
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Kabura yağı (isteğe bağlı)
- Alüminyum folyo
DANA KABURGA YAPILIŞI
Dana kaburga tarifi ve yapılışı oldukça kolaydır. Kasabınızdan kaburga yağı isteyerek bu dana kaburga tarifini son derece lezzetli hale getirebilirsiniz.
Dana kaburga tarifi iki aşamalıdır, önce tavada mühürleme yapılır, bu etin suyunun içinde kalmasını sağlar. Dana kaburga tarifine lezzetini veren kısımdır. Daha sonra mühürlenen kaburgalar fırında pişirilir.
- Mühürlemek için 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz kızgın tavada kaburganın her iki yüzü de birer dakika pişirilir.
- Ardından kekik ve tuz serpiştirilir ve ocaktan alınır.
- Kaburga yağı aldıysanız bu aşamada kaburgaların tam üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin.
- Kaburga, kaburga yağları ve varsa taze kekiği yağlı kağıt ile sıkıca sarın ve borcama alarak üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
- Ardından fırın tepsisine yerleştirin.
- 220 derecede yaklaşık 2 saat boyunca pişirilir, süre sonunda en az 1 saat demlendirin
- Bu sürede sürülen sos tüm ete işlemektedir.
- Dana kaburga tarifi için kemikli et kullanılması önerilir.
EN GÜZEL DANA KABURGA NASIL YAPILIR?
En güzel dana kaburga yemek tarifleri için detaylı araştırma yapılmaktadır.
Kişilerin damak zevkine yönelik pek çok tarif bulunmaktadır. Dana kaburga için beğenilen tariflerden biri ızgara şeklinde pişirme yöntemidir. Aynı zamanda haşlanan etlerin sıcak ateş üzerinde mühürlenmesi de ete ayrı bir lezzet vermektedir.
Ağzının tadını bilenlere özel ızgara teknikleri en güzel dana kaburga yapımını ortaya çıkarmaktadır.
Pek çok kişi ızgara ile pişirerek eti mangal kıvamına getirmekte ve bu şekilde tüketmektedir.