AĞIR ATEŞTE PİŞİRİLMİŞ KUZU İNCİK TARİFİ
- Kabuğunu soyduğunuz patatesleri ortadan ikiye bölün, havuçları ve kereviz sapını iri parçalar halinde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün olarak bir kenarda bekletin.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuzu incikleri dikkatli bir şekilde tencereye yerleştirin.
- Yüksek ateşte, her bir tarafını en az 3 dakika pişirip, bir et çatalı yardımıyla etleri alt üst edin.
- Mühürlenen etlere, arpacık soğan ve sarımsakları ekleyin. Doğradığınız patates, havuç ve kereviz sapını da katıp etin kendi yağı ve suyunda tüm malzemeyi çevirin.
- Kök sebzeler, arpacık soğan ve sarımsaklarla kızaran eti, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
- Sıcak suyu fırın tepsisine aktarın. Defne yaprağı, biberiye, tane karabiber, tuz ve etin suyuna bir parça kıvam ve aroma vermesi için tereyağı ekleyin.
- Fırın kabının üzerini bir parça yağlı kağıt ile sıkıca kapatın. İncikleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60 dakika kadar pişirin.
- Fırından aldığınız kuzu inciklerin pişirme kağıdını kaldırın. Etin üzerine suyundan gezdirin.
- Sebzeler ile birlikte porsiyon olarak servis tabağına aldığınız kuzu inciği, ince ince doğranmış maydanoz ile servis edin.
PÜF NOKTASI VE TARİF ÖNERİSİ
İncikleri bol suda yıkadıktan sonra kızartma işlemi öncesinde mutlaka kurulayın.Arpacık soğanları sıcak suda bekletirseniz kabukları kolayca soyulur. Kemikli ve büyük parça olan etlere mühürleme işlemi yaparken etleri kısa sürede çevirmeyin. Aksi takdirde tencerenin dibine yapışır.
Pişirme işlemini kısık ateşte, güveç tenceresinde ocak üzerinde de tamamlayabilirsiniz. Yemekte aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız ve misafirleriniz bu tür tatları denemeyi seviyorsa defne yaprağının yanı sıra fırınladığınız etlere adaçayı ve çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz.